AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, 21, 22 ve 23. Dönem AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, Merzifon AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Şahinoğlu, AK Parti Merzifon Belediye Başkan Adayı Fatih Sütçü ve AK Parti Merzifon Yönetimi, Merzifon Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne atanan Dr. Öğr. Üyesi Onur Çapkulaç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin de bulunduğu ziyarette, Merzifon MYO ve Merzifon İlçesi adına gerçekleştirilebilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi göreve geldiğinden beri aktif bir şekilde çalışıyor. Merzifon MYO Müdürlüğü görevine Dr. Öğr. Üyesi Onur Çapkulaç kardeşimiz yeni atandı. Kendisine başarılar diliyoruz. Yıllarca her gelen Merzifon’a fakülte sözü veriyordu. Ben AK Parti Merzifon İlçe Gençlik Kolu Başkanı olunca bu hevesin peşine düştüm. Uzun ve meşakkatli bir yoldan geçtik ve AK Parti Amasya Milletvekillerimizden Akif Gülle’nin desteğiyle Merzifon İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ni Merzifon’umuza kazandırdık. Sonra milletvekili olduk, o dönemde de fakülte binamızın inşaatı bitti. Biz fakülteyi açarken hep şunu düşündük; Merzifon’umuzun entelektüel yapısına, sosyal hayatına, siyasi hayatına katkı gelir. Yani sadece ilçemize öğrenci gelir şu kadar ekonomik katkısı olur diye düşünmedik. Amasya Üniversitesi’ne Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin Rektör olarak atanmasıyla birlikte ayrı bir ivme yakaladık. Geçtiğimiz günlerde Güzel Sanatlar Fakültesi kuruldu. Şu anda Merzifon’umuzda ikinci bir fakülteyi açma fikrimiz var. Bununla alakalı YÖK’le görüşmelerimiz devam ediyor. Gene Suluova İlçemizde de oranın ihtiyacına uygun olacak fakültenin açılmasıyla alakalı gayretlerimiz devam ediyor. Merzifon MYO 8 tane aktif bölümümüz ve 1024 öğrencimiz var. Havacılıkta Kabin Hizmetleri önlisans programı onayı alındı. Önümüzdeki yıl Kabin Hizmetleri’nde de öğrenci alınmaya başlanacak. İki farklı programın daha Merzifon MYO bünyesinde kurulmasıyla ilgili gayretlerimiz devam ediyor. Merzifon İktisadi İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde üç tane bölümümüz var. Bu üç bölümün yanına Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Bölümü ile Muhasebe ve Finansal Yönetimi Bölümü teklifini YÖK’e yaptık. Bu bölümlerde açıldığı zaman Merzifon İİBF yapısı daha da güçlenecek. Ayrıca Fakültemizle bağlantılı lisansüstü programların açılmasıyla ilgili çalışmalarda devam ediyor. Afet Çalışmaları Ana Bilim Dalı Lisansüstü Programı inşallah açılacak. Bu alanın ne kadar hayati önemde olduğunu 6 Şubat depreminde hep birlikte yaşayarak gördük. Ve Havacılık Yönetimi Tezli Yüksek Lisans eğitim almak isteyenler içinde programımız açılacak. Merzifon Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ni de önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde Merzifonu’muza kazandırma niyetindeyiz. 5. Ana Jet Üssü Merzifon’da, Havaalanımız burada. Biz siyasetçiyiz, Allah bize akademik kariyer nasip etmedi ama şehrime böyle bir fakültelerin kurulmasına vesile olmayı nasip etti. Bu bir nimettir, büyük bir berekettir, bunun peşini kovalamam gerektiğini düşünüyorum. Kapalı Spor Salonu projemiz var ve yaptırmaya gayret edeceğiz. 1500 evladımız Merzifon’da yükseköğrenim görüyor. Burada eğitim almaya gelen evlatlarımızın barınma, yurt problemleri yok. Devletimiz zaten bu öğrencilerimize her türlü desteği veriyor. Amasya’ya, Merzifon’a, Suluova’ya, Amasya Üniversitesi’ne Ankara’da her tür desteği sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ise konuşmasında; “Milletvekilimiz Hasan Çilez bize verdiğiniz bütün sözleri yerine getiriyor. Allah razı olsun, çok emek veriyor. Burada öğrencilerimize koskoca futbol sahası, aynı zamanda çok amaçlı spor alanı, aynı zamanda buraların peyzajları da yapılıyor. Bunlar Üniversitemizin bütçesini çok çok aşan şeyler. Bu hususta gerek İl Özel İdaremizin gerekse diğer kurumların imkânları bize büyük olanaklar sağlıyor. Verdikleri desteklerden dolayı Sayın Milletvekilimiz Çilez başta olmak üzere, Amasya Üniversitemize desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Ziyaret, Amasya Üniversitesi Merzifon Yakacık Yerleşkesi’nde yapımı süren sportif alanların ve kamelyaların incelenmesi ile sona erdi.